Team Pierik - Niehoes

ONE family ONE goal

Op deze pagina en op de website van de Alpe d'HuZes zie je 3 teams van Familie Pierik "Niehoes". De reden daarvan is dat een team slechts mag bestaan uit maximaal tien actieve deelnemers en wij als familie met bijna 30 deelnemers zijn. Deze teams vormen samen met de vrijwilligers vervolgens weer één groot team van maar liefst 35 personen. 

Wil je doneren? Kies dan hieronder uit een van de drie teams of klik op een van de namen van de renners. Afhankeljk van jouw keuze kom je op de bewuste teampagina of persoonlijke website terecht waar je jouw donatie kunt doen.

Onze vrijwilligers

Met elkaar, voor elkaar

Naast de deelnemers bestaat het team ook uit een heel aantal fantastische vrijwilligers. Zij zijn de “motor”, zonder vrijwilligers geen team. De vrijwilligers verrichten hand- en spandiensten gedurende de maanden vooraf aan de koersweek van Alpe d’HuZes, en een aantal van hen helpen mee op de berg tijdens de koersweek.

Ze ondersteunen met voorbereidingen, activiteiten, regelzaken en wat er verder maar gedaan moet worden. De vrijwilligers die meegaan naar Frankrijk helpen de familie (maar natuurlijk ook alle andere deelnemers) door te zorgen dat alles voor de deelnemers klaar staat op 7 Juni en ze zo vaak mogelijk de berg kunnen op kunnen.

Bijna alle familieleden dragen een steentje bij, van de familieleden die meegaan naar Frankrijk ziet u hieronder de motivatie waarom ze het evenement steunen.

Ans Pigge

Met mijn inzet wil ik graag bijdragen in de strijd tegen kanker. Als vrijwilliger ga ik mee, om mijn familie te steunen en begeleiden met het bedwingen van de Alpe d’huzes.

In mijn rugtas draag ik de vele mooie herinneringen mee, van mijn lieve man Harry en mijn familieleden die door deze ziekte  het leven veel te vroeg moesten verlaten. Mijn deelname is een eerbetoon aan hen.

Erik (zoon) & Herman (partner) maken deel uit van team 2

Harrie Pierik

Al langer liep ik al met de gedachten rond om mij vrijwillig in te zetten voor dit doel. Toen vorig jaar mijn familie besloot om met een team mee te gaan doen heb ik mij direct aangemeld. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te dragen.

Niels (zoon) maakt deel uit van Team 2

Henk & Mieny Pierik

Al jaren ondersteunen wij aan de zijlijn de Alpe d'HuZes.Dit jaar gaan we mee, om zowel de Familie Pierik als alle andere 
kanjers die fietsend en lopend de berg op gaan te helpen hun doel te behalen.

Er zijn al veel te veel mensen overleden of nog strijdend tegen deze rotziekte. Geld ophalen voor kankeronderzoek, voor een toekomst, van onze kinderen, kleinkinderen en alle anderen.  Onze toekomstwens is dat kanker een beheersbare ziekte is zodat het overleven van kanker meer regel wordt dan uitzondering.

 Cindy (dochter) maakt deel uit van team 1

Bart Pigge

Ik heb een hele grote familie, wat meestal erg gezellig is. Naast die gezelligheid word je in een grote familie ook vaker geconfronteerd met bijvoorbeeld ziektes. In ons geval wel erg vaak… Maar wij zijn niet de enigen, want wie kent er tegenwoordig nou niet iemand die kanker heeft of daaraan is overleden? Daar moet wat mij betreft snel verandering in komen!

 

Vorig jaar ontstond in onze familie het initiatief om met een grote groep de Alpe d’Huez te beklimmen. Met meer dan 35 ooms, tantes, neven, nichten en aanhang vormen we nu team ‘Pierik-Niehoes’ en gaan we op 7 juni de berg beklimmen per fiets of voet. Ik ga als vrijwilliger mee om dit team te ondersteunen bij deze geweldige prestatie. Met zo’n grote familie maken we wel degelijk een verschil!

 

We brengen zoveel mogelijk geld bij elkaar met diverse acties en donaties. Al dat geld gaat rechtstreeks en voor 100% naar het KWF Kankerfonds. Dankzij dat geld kan er meer onderzoek worden gedaan, zodat in de toekomst het geen dodelijke ziekte meer is.

Erik (broer) & Herman maken deel uit van team 2

Dianne Assink

 De uitdaging om de Alpe d’HuZes te beklimmen ga ik samen aan met mijn familie Pierik, maar ook in het bijzonder met Radboud en mijn oudste dochter Fleur. Zij gaan de berg fietsend op en ik ga mee als vrijwilliger.

Toen we besloten om met de familie Pierik deze uitdaging aan te gaan, heb ik geen moment getwijfeld en heb mij meteen opgegeven.

In de familie hebben we veel te vaak met deze rotziekte te maken gehad. Maar ook in mijn werk als oncologie- en hematologie verpleegkundige op een volwassen verpleegafdeling van het Medisch Spectrum Twente maak ik dagelijks de worsteling en strijd tegen kanker mee.

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend voor de patiënt en diens omgeving.

We gaan met 3 teams van Pierik-Niehoes de berg op. Daarbij geldt: “Opgeven is geen optie” en we gaan het gewoon doen met ons allen! Ik ben er trots op dat we dit met zoveel familieleden doen… voor en met elkaar. Samen gaan we op weg naar 1 doel: zoveel mogelijk geld verzamelen waarmee we echt een verschil kunnen maken in de strijd tegen kanker!
Steunt u ons daarbij?

Fleur (dochter), Radboud (partner) Herbert (broer) en marlies (zus) maken deel uit van team 3 

Familie Pirik-Niehoes Alp D-HuZes 7 juni 2018

Overige vrijwilligers

 - Johan Pierik

- Jan Endeman

- Willy Pierik

- Lieke Zegger

-Miranda Pigge

- Joyce Pigge